כבסתם את הבגדים, התחלתם לקפל ולהחזיר אותם בחזרה לארון והופתעתם לגלות שחלקם לא נותרו חלקים והחלו להופיע על פני הבד שלהם כדוריות בד לא אסתטיות...
כבסתם את הבגדים, התחלתם לקפל ולהחזיר אותם בחזרה לארון והופתעתם לגלות שחלקם לא נותרו חלקים והחלו להופיע על פני הבד שלהם כדוריות בד לא אסתטיות המכונות 'גולגולים'.
ידיעה בהחלט מבאסת - במיוחד כשמדובר בבגד יקר או אהוב עלינו במיוחד. בגדים רבים שלנו נזרקים או פשוט לא נלבשים רק בשל העובדה שהכדוריות הופיעו ומסרבות להעלם. כביסה נוספת אינה אפקטיבית וממש לא תעזור, והסרתן של הכדוריות באופן ידני גם היא לא תפתור את הבעיה לשביעות רצוננו.
מה גורם להופעת הכדוריות ואיך ניתן למנוע אותם ואת שאר נזקי הכביסה?
להופעת הכדוריות קיימות מגוון סיבות שרובנו כלל לא מודעים להן, שכן אם היינו מודעים להן אולי היינו מצליחים למנוע את הופעתם.
1. כביסה אגרסיבית מדי.
כל פריטי הביגוד הנמכרים לכולנו ע"י המגוון הרחב של כלל החברות והמותגים, מגיעים עם תיקט פנימי, המסביר ומפרט לנו היטב איך מומלץ וכדאי לנו לכבס את הפריט כך שגם נמנע ממנו להתכווץ וגם נמנע ממנו כל סוג אחר של נזק כתוצאה מכביסה אגרסיבית מדי. (התיקט נמצא ברוב המקרים בחלק הפנימי התחתון של החולצה). אבל, מהסיבה הפשוטה שבלתי אפשרי לבחור את בתכנית הכביסה כך שתתאים לכל פריט ופריט באופן פרטני, שכן בסופו של דבר אנו מכבסים מגוון פריטים יחד - קיימת ההמלצה הנפוצה והרצויה ביותר:
תכנית כביסה עדינה ב-30 מעלות בלבד.
תכנית כביסה שכזו פשוט מבטיחה לנו (כמעט) בוודאות, שאף נזק לא יגרם לבגדים שלנו;
כיווץ/דהיית צבע/עיוות/כדוריות ועוד!
2. כביסה מעורבת עם בדים לא מתאימים.
כביסה עדינה היא בהחלט פתרון מניעתי להמון נזקי בד, אבל היא ממש לא הפעולה היחידה שצריך ומומלץ לנקוט. בחירתם של סוג הבגדים אותם אנו מכבסים יחד גם היא גורם משפיע במיוחד על תופעות הלוואי הלא רצויות של הבד.
ובכן, לא נדרש להיות מומחים גדולים כדי ליישם גם את הפעולה הזו - שכן כל מה שנדרש מאיתנו זו חלוקה בסיסית ומתבקשת של סוג הבדים אותם אנו מכבסים:
לדוגמה - טישרטים (חולצות).
הקפידו לכבס חולצות שההרכב וסוג הבד שלהם הוא זהה או דומה (ביחס אחוזי סוג הבד וסוג הבד עצמו)
ויחד עם זאת הקפידו שלא לכבס פריטי לבוש המורכבים מאריגת כותנה עדינה, עם בדים להם יש אריגת כותנה צפופה במיוחד, כדוגמת מגבות וג'ינסים.
תנהגו כך גם עם שאר פריטי הלבוש והטקסטיל, זוהי בהחלט ההמלצה הנכונה והאפקטיבית ביותר שתשמור עבורכם היטב על הפריטים על כל סוגיהם.
3.ייבוש הכביסה.
ייבוש הכביסה הוא שלב מטעה במיוחד. הוא אמנם נשמע לנו כמו שלב זניח וחסר משמעות, אך הוא מאוד משמעותי וקריטי. ייבוש נמהר ולא מומלץ יכול לפגום באיכותו של הבד גם ולמרות שהקפדנו ובחרנו בתכנית כביסה עדינה במיוחד.
העדיפו תמיד לייבש את הכביסה שלכם במקום מוצל ויבש, ולא תחת השמש הקופחת בימי הקיץ.
השמש אולי תייבש לנו במהירות את הכביסה, אך יחד עם זאת, האפקט המצטבר שלה הוא פגיעה בצבעו של הבד, בגמישותו ואיכותו.
בשלב זה אתם בטח תוהים אם מייבש הוא כן אופציה רצויה, ובכן - זה תלוי.
אם מדובר בכביסה של גרביים ומגבות, המייבש בהחלט יכול לתת מענה מהיר ואפקטיבי במיוחד.
אם מדובר בפריטי הביגוד השונים - המייבש אינו פסול אך יחד עם זאת אינו מומלץ במיוחד, שכן הוא לא מבטיח לנו פעולת ייבוש נטולת הפתעות לא נעימות של נזקים עדינים עד אגרסיביים.
לא רק מניעה היא הפתרון.
אם הכדוריות כבר הופיעו וברצונכם להסיר אותם באופן יסודי מהבד - קיימת עבורכם האפשרות לעשות זאת באמצעות מסיר כדוריות הבד, (Fabric shaver) מסיר הכדוריות (גולגולים) קיים לרוב בגרסה החשמלית שלו והעלות שלו מסתכמת בעשרות שקלים בלבד במגוון חברות המסחר האלקטרוניות - אמזון, איביי, עליאקספרס ועוד.
מסיר הכדוריות תופס אהדה וביקוש בקרב משתמשים רבים בארץ ובעולם, שכן הוא נותן מענה מעולה ואופטימלי כמעט לכל סוג של בד.
*שימו לב - מסיר הכדוריות אמנם אפקטיבי מאוד, אך הוא לא מבטיח למנוע את הופעתם החוזרת של הכדוריות על פני הבד.
חשוב להדגיש ולציין שאיכות המוצר בסופו של דבר גם הוא גורם שאין להתעלם ממנו וחשוב לקחת אותו בחשבון. איכות הבד ממנו עשויים פריטי הלבוש - משפיעה המון וניתן יהיה לראות זאת לאורך זמן ובאופן מוחשי וחיצוני על פני הבד.